telefon programări
programări, Marți-Vineri, orele 9-16:
0729.167.201

COVID-19

Ce trebuie sa stim legat de infectia SARS COV 2:

  1. Aceasta este o infectie virala cu cale de transmitere aerogene. Purtati masca de protectie la frecventarea zonelor/ spatiilor unde se afla mai multe persoane in acelasi timp si pastrati distanta de 2 m fata de alte persoane, in toate situatiile cand acest lucru este posibil.
  2. Spălați/ dezinfectati mâinile dupa atingerea suprafetelor din spatiile folosite in comun de multe persoane (ex: mijloace de transport in comun, lift) si evitati sa vă atingeți ochii, nasul, gura;
  3. Pastrati un spatiu dedicat, mai aproape de iesirea din locuinte pentru incaltamintea pe care o folositi in afara. Acordati atentie regulilor de igiena generala, dezinfectiei si curatarii suprafetelor, hainelor, incaltamintei etc.
  4. Aruncati mastile folosite direct in cosul de gunoi cu capac.
  5. Acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului daca stranutați sau tușiți;
  6. Nu intrati in contact cu persoane care prezinta simptome acute de infectie a cailor aeriene superioare (febra, tuse etc) sau care sunt suspecte/ confirmate pentru infectia SARS COV 2.
  7. Sunati la 112 daca prezentati simptome de infectie acuta de cai aeriene superioare (febra, tuse, etc) dupa contactul cu o persoana confirmata ca fiind pozitiva pentru infectia SARS COV 2. Anuntati/ discutati cu medicul de famile in prealabil, daca acest lucru este posibil.
  8. Nu luați medicamente antivirale si antibiotice decât în cazul în care va sunt recomandate de catre medic.
  9. Evitati fecventarea spatiilor aglomerate daca acest lucru este posibil.
  10. Persoanele care se afla in izolare la domiciliu dupa confirmarea SARS COV 2 sau dupa contact cu persoane confirmate, respectati regulile de izolare care v-au fost recomandate de catre DSP si sunati la 112 daca apar anumite simptome mai severe, precum febra inalta, tuse care nu cedeaza, greutate in respiratie.

Folositi surse de informare oficiale:

Documente: