telefon programări
programări, Marți-Vineri, orele 9-16:
0729.167.201

Scurt istoric

Edificat: 4 Decembrie 1981
Fondator: Dr.Corneliu Barsan, medic primar Recuperare si balneofizioterapie, doctor in stiinte medicale

Trecut

Ziua de 4 decembrie este o zi importanta pentu Spitalul de recuperare neuromotorie “Dr.Corneliu Barsan” Dezna si cei care sunt legati intr-un fel sau altul de acest lacas de sanatate, ii cunosc semnificatia.

... Acum 40 de ani, intr-o zi de 4 decembrie, la poalele Cetatii Dezna din comuna cu acelasi nume, se inaugura o alta... "subcetate" menita sa apere in timp viata unor copii si adolescenti suferinzi de afectiuni napraznice, neuropsihomotorii, atat din judet cat si din tara si, mai apoi, si din alte tari ale Europei, sa aduca o raza de soare, un zambet macar pe chipul acelor fiinte umane care luptau cu suferinta. Sute de pacienti, copii si adolescenti cu probleme locomotorii, au gasit la Spitalul Dezna alinarea suferintelor, pentru ca Doctorul Barsan stia sa asculte si sa inteleaga aceste suferinte.

Peste vreme, cu rabdare, daruire, profesionalism, invingand nu putine greutati, colectivul de la Centrul din Dezna a reusit, prin rezultatele muncii depuse zi de zi, sa se impuna, sa-si castige si sa mentina pana azi si pentru mai departe un prestigiu binemeritat.
   

Prezent

Spitalul de recuperare neuromotorie “Dr.Corneliu Barsan” Dezna, poarta cu mandrie numele fondatorului sau, fiind spital de interes national, aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, finantat integral din venituri proprii, prin contractul de prestari servicii cu Casa de Asigurari de Sanatate Arad.